Kohen: Tramp postao najgora verzija samoga sebe
Majkl Kohen, foto: usatoday.com

Bivši advokat američkog predsjednika

Kohen: Tramp postao najgora verzija samoga sebe

Majkl Kohen, bivši lični advokat američkog predsjednika Donalda Trampa, u obraćanju u Kongresu izjavio je da je Tramp "rasista", "prevarant" i "lažljivac".

Istakao je da je Tramp unaprijed znao da će WikiLeaks objaviti mejlove koji su naštetili Hilari Klinton, demokratskoj kandidatkinji na predsjedničkim izborima 2016. godine, javlja Anadolija.

"Stid me što sam bio slab i odan pogrešnom čovjeku, stid me svega onog što sam uradio za Trampa kako bih ga zaštitio. Stid me jer znam ko je gospodin Tramp. On je rasista, varalica, lažljivac", kazao je Kohen tokom svjedočenja pred Odborom za nadzor o Trampovoj ulozi u nekim krivičnim djelima.

"Kod Trampa zlo daleko nadmašuje dobro, a otkad je došao na vlast, postao je najgora verzija samoga sebe", dodao je.

Naglasio je i kako Tramp nikad nije očekivao da će osvojiti republikansku nominaciju za predsjedničke izbore, dodajući da je predizborna kampanja za njega bila samo prilika za samopromociju.

Napomenuo je da je Tramp jednom rekao da "crnci nikad neće glasati za njega jer su previše glupi".

Današnje dobrovoljno javno svjedočenje 52-godišnjeg Kohena drugo je od tri uzastopna iskaza pred više kongresnih odbora.

Podsjetimo, Tramp i Kohen počeli su da se razilaze prošle godine, a njihov odnos potpuno je prekinut nakon što je Kohen u augustu priznao krivicu za više optužbi, uključujući izbjegavanje poreza, laganje pred Kongresom, kršenje zakona o finansiranju političkih kampanja, zbog čega je osuđen na tri godine zatvora, a kaznu bi trebao da počne da služi u maju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.