Struja neće biti skuplja za sve, bez isključenja za socijalno ugroženima
Vujović, Screenshot/Youtube

Vujović pojašnjava

Struja neće biti skuplja za sve, bez isključenja za socijalno ugroženima

Najavljeno poskupljenje struje koje je odgođeno za 1. maj ne znači da će svi potrošači dobiti veće račune, kazao je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nikola Vujović nakon Sjednice socijalnog savjeta.

"Država se kao vlasnik Elektroprivrede mora ponašati kao vlasnik bilo koje firme u Crnoj Gori. Menadžment EPCG se mora ponašati u skladu sa zakonima države i ima obavezu da vlasnicima donose profit. Na taj način punimo budžet države odnosno budžet građana", kazao je Vujović.

Pojasnio je da račun za električnu energiju po svaku cijenu neće biti veći jer će u skladu sa tarifnim modelima i Vladinim odlukama za neke kategorije biti i jeftiniji. Dodao je da se od EPCG očekuje da u narendom periodu intenzivnije promoviše nove modele, kako bi građanima situacija bila jasnija.

 Subvencije za ranjive kupce ostaju.

"Taj koncept je i unaprijeđen, određenoj kategoriji stanovništva, onima koji su socijalno i zdravstveno ugroženi struja se ne može i ne smije gasiti, ne smiju biti uskraćeni za snabdijevanje, u zavisnosti od toga da li je račun izmiren ili ne", rekao je Vujović novinarima. 

Kako je kazao, unaprijđen je i segment naknada za obnovljive izvore energije.

"Plaćaće ih samo domaćinstva sa potrošnjom većom od 300 KW sati.To znači da 60 odsto potrošača, odnosno 80 odsto na sjeveru neće osjetiti poskupljenje po tom osnovu”, pojansio je državni sekretar.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.