Prosječna januarska plata 513 eura
ilustracija

Monstat

Prosječna januarska plata 513 eura

Prosječna januarska plata u Crnoj Gori iznosila je 513 eura, saopšteno je iz Uprave za statistiku (Monstat).

Prosječna bruto zarada u prošlom mjesecu iznosila je 771 euro.

"Prosječna neto zarada u januaru 2019. godine u odnosu na decembar 2018. godine ostala je na istom nivou, dok je prosječna (neto) zarada u januaru 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 0,4%. Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u januaru 2019. godine u odnosu na decembar 2018. godinu zabilježile pad od 0.3% proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 0.3%", saopštili su iz Monstata.

Prema podacima Monstata, po sektorima djelatnosti prosječne plate u januaru 2019. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sledećim sektorima djelatnosti: Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (4,2%), Administrativne i pomoćne uslužne djel. (3,7%), Umjetnost zabava i rekreacija (3,0%), Informisanje i komunikacije (2,4%), Snabdijevanje električnom energijom (1,5%), Ostale uslužne djelatnosti (1,3%), Zdravstena i soc.zaštita (1,1%), Državna uprava i odbrana (0,8%).

Pad je zabilježen u sledecim sektorima: Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (9,4%), Građevinarstvo (5,2%), Usluge smještaja i ishrane (3,7%), Poslovanje sa nekretninama (3,3%), Obrazovanje (1,2%), Vađenje ruda i kamena (1,0%), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (0,8%), Saobraćaj i skladištenje (0,7%), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (0,5%) i Trgovina na veliko i malo (0,3%)

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.