Najmanja rođena muška beba na svijetu: Rodio se sa  268 grama
ilustracija

Najmanja rođena muška beba na svijetu: Rodio se sa 268 grama

Dječak koji se rodio sa svega 268 grama otpušten je iz bolnice u Tokiju posle nekoliko mjeseci provedenih na liječenju. Mališan je najmanja rođena muška beba na svijetu koja je ostala u životu.

Beba je bila na intenzivnoj njezi sve do 20. februara kada je dostigla težinu od 3,2 kilograma. Dječak je tada otpušten iz bolnice.

„Zahvalna sam da je porastao tako veliki, jer iskreno, nisam bila sigurna da će preživjeti“, rekla je dječakova majka, prenosi Rts pozivajući se na Tanjug.

Prema dokumentaciji Univerziteta u Ajovi, još jedan sličan slučaj je beba rođena 2009. godine u Njemačkoj sa samo 274 grama.

To je, prije rođenja tokijskog dečaka, bila „rekordno“ mala težina muškog djeteta na rođenju koje je ostalo u životu.

Težina najmanje rođene djevojčice iznosi 252 grama a ona je na svijet došla 2015. godine, takođe u Njemačkoj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.