Niš: Pronašao i vratio torbu punu novca, za nagradu dobio zagrljaj
ilustracija

Niš: Pronašao i vratio torbu punu novca, za nagradu dobio zagrljaj

Nišlija Aleksandar Miladinović (34) našao se u čudu kada je u utorak ujutru sa posla izašao na pauzu i na krovu svog automobila pronašao torbicu punu novčanica od po 500 eura i mobilni telefon.

Novac je vrlo brzo vratio vlasnici, a za svoje poštenje zauzvrat je, u znak pažnje, dobio - zagrljaj.

"Izašao sam na pauzu i krenuo do auta da uzmem nešto. Na krovu sam vidio crvenu torbicu. Priđem i vidim nije moja. Otvorim, a unutra samo novčanice od 500 eura. Puna torba. U trenutku me oblio hladan znoj. Uznemirio sam se, jer nikad toliko para nisam vidio. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali mislim da je tu bilo pedesetak hiljada eura" - rekao je za "Novosti" Miladinović, inače radnik "Elektrodistribucije" u Nišu.

On kaže da je kroz nekoliko minuta u torbi zazvonio mobilni telefon i da je sa druge strane bila žena izbezumljenog glasa. Kako su kasnije zaključili, ona je bila parkirana u autu pored Aleksandrovog. Nakratko je spustila torbicu na njegov automobil, da bi izvadila ključ od kola, sjela za volan i otišla, ali je torbu zaboravila.

AleksandarMiladinovic620x0

Aleksandar Miladinović

"Čujem zvono, ali nije moj telefon. Otvorim torbu sa strane, izvadim mobilni i javim se. Ženski glas me preklinje da joj vratim novac i pita gdje se nalazim. Nije prošlo nekoliko trenutaka kada je došla. Rekla mi je ime i počela da me grli i ljubi. Objasnila mi je da je to novac od nasledstva od kuće koji je trebalo da se dijeli na nekoliko djelova. Rekla je da sam joj spasao život, okrenula se i otišla. Ja sam ostao šokiran i u čudu", ispričao je Aleksandar.

On dodaje da bi mu hrpa novca koju je imao u rukama sigurno dobrodošla, ali da ni u jednom trenutku nije razmišljao o tome da novac zadrži. Njegovo troje djece su, kaže, njegovo najveće bogatstvo, a novac, kaže, dođe i prođe.

"Poslije svega razmišljam o toj ženi koja nema više od 50 godina. Mislim da joj se srušio život kada je uvidjela da je ostala bez one torbice, pa ako sam uradio dobro djelo, dobrim neka mi se vrati.", rekao je on Novostima.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.