Bošković sa stipendistima Ministarstva odbrane: Ući ćete u instituciju koja ne prima prosječne

Bošković sa stipendistima Ministarstva odbrane: Ući ćete u instituciju koja ne prima prosječne

Luka - Miloradovič Jeraminok, sa Fakulteta za elektrotehniku, računarstvo i informatiku, Andrija Balević i Veljko Vukadinović, sa Elektrotehničkog fakulteta, Vasilije Miljanić, sa Pomorskog fakulteta, Tanja Vučić, sa Metalurško-tehnološkog fakulteta i Marko Božović i Jovan Pavlović, sa Građevinskog fakulteta, prvih je sedam studenata sa kojima je Ministarstvo odbrane potpisalo ugovor o stipendiranju koji im nakon diplomiranja garantuje posao u Ministarstvu odbrane ili Vojsci Crne Gore.

Ministar odbrane, Predrag Bošković obratio im se danas prilikom ceremonije potpisivanja ugovora riječima podrške, uz čestitke i uvjerenje da će svoje predstojeće obaveze na fakultetima završavati uspješno.

„Ulazite u instituciju koja zna za red, rad i disciplinu, u kojoj se poštuju hijerarhija i stariji. Sami ćete se uvjeriti da je ovo i institucija koja će od vas napraviti još boljeg čovjeka, koja očekuje mnogo od vas, ali u kojoj ćete naći poslovne satisfakcije koja vam malo koja druga može pružiti“, naglasio je Bošković. 

D0aAnETWwAAKue

On je kazao da novi stipendisti, sa kojima Ministarstvo odbrane ulazi u jedan novi projekat, nisu dobili donaciju niti osvojili nagradu, već priliku i šansu da do kraja ostvare svoje poslovne snove i ambicije. 

„Vi ste izabrali svoje buduće profesije, one koje su nama deficitarne. Ovim ugovorom, mi se obavezujemo da vas pratimo kroz vaše školovanje, i da vam garantujemo radno mjesto u sistemu odbrane naše jedine i zajedničke države. Ulazite u jednu časnu instituciju koja ne prima prosječne“, zaključio je Bošković. 

D0aAnETX0AADo5Q

Cilj ovog projekta je sprovođenje politika koje se odnose na optimizaciju kadrovske strukture, prevashodno politike podmlađivanja oficirskog kadra i pribavljanja pojedinih nedostajućih specijalnosti. 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić i direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.