Pakistan oborio dva indijska aviona
foto: Twitter

Pakistan oborio dva indijska aviona

Pakistan je saopštio danas da je oborio dva indijska vojna aviona u vazdušnom prostoru svog dijela Kašmira i da je jednog pilota uhapsio, javlja BBC.

Pakistanski vojni portparol general-major Asif Gafor kaže da je jedan avion pao na teritoriju koja je pod kontrolom Pakistana, a drugi na teritoriju Indije.

Američka agencija AP javlja da su indijski avioni oboreni nakon što su prešli liniju kontrole koja dijeli Kašmir na pakistanski i indijski dio.

D0Zf0v4WkAEedl0

Nakon izvještaja o pakistanskoj akciji, indijske vlasti zatvorile su najmanje četiri aerodroma u sjevernom dijelu zemlje, izjavio je vladin zvaničnik za Rojters.

Indija je u utorak pokrenula vazdušne napade unutar Pakistana u kojima je ubijeno na stotine ekstremista u kampovima za obuku. Ti napadi bili su odmazda za militantni napad na indijske trupe u Kašmiru pod indijskom upravom.

Tenzije između dvije zemlje su povišene od samoubilačkog napada 14. februara na indijski paravojni policijski konvoj, u kojem je poginulo najmanje 40 vojnika.

Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova je takođe saopštilo i da su pokrenuti vazdušni napadi duž linije kontrole koja deli Kašmir na pakistanski i indijski dio.

Indijski mediji javljaju da je oboren i pakistanski f16.

Policija je blokirala lokaciju pada helikoptera.

Letjelica je pala usred velike napetosti između Indije i Pakistana, pošto su indijski avioni juče bombardovali pakistanski dio Kašmira, a zatim su pakistanske snage oborile dva indijska aviona.

​Helikopter se srušio u blizini Budžama u indijskoj državi Džamu i Kašmir, a na mjestu pada pronađena su dva tijela.

Na snimcima objavljenim na društvenim medijima vide se ostaci letjelice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.