Truhiljo: Gvaido i njegova porodica u opasnosti
Huan Guaido, foto: Tanjug

Truhiljo: Gvaido i njegova porodica u opasnosti

Ministar spoljnih poslova Kolumbije Holmes Truhiljo izjavio je da se venecuelanski opozicioni vođa Huan Gvaido i njegova porodica suočavaju s "ozbiljnim i kredibilnim" prijetnjama po njihove živote.

AP prenosi da je Truhiljo poručio da će, ukoliko te prijetnje budu ostvarene, to voditi snažnom međunarodnom odgovoru predsjedniku Venecuele Nikolasu Maduru.

Truhiljo je optužbe izrekao na zatvaranju sastanka Grupe iz Lime, regionalnog bloka koji okuplja mahom latinoameričke zemlje u kojima su na vlasti konzervativci, kojem je prisustvovao potpredsjednik SAD Majk Pens.

AP navodi da šef kolumbijske diplomatije nije ponudio nikakve detalje u vezi s navodnom zavjerom protiv Gvaida i njegove porodice, kazavši samo da će Maduro biti odgovoran ako iko od njih bude povrijeđen.

Navodi se da je Grupa iz Lime zajedno sa Gvaidom objavila deklaraciju u 18 tačaka u kojoj se ponavlja poziv venecuelanskoj vojsci da prizna Gvaida za vrhovnog komandanta, a takođe se od Međunarodnog krivičnog suda traži da razmotri slučaj Madurovog blokiranja ulaska hrane i ljekova u Venecuelu, kao zločin protiv čovječnosti i Ujedinjene nacije se pozivaju da se više uključe u rješavanje krize u Venecueli.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.