Marković-Sešadri: Vlada ostvarila uspjeh u veliki preokret u jačanju ekonomije
Marković i Sešadri, foto: Vlada CG

Marković-Sešadri: Vlada ostvarila uspjeh u veliki preokret u jačanju ekonomije

Vlada Crne Gore je ostvarila uspjeh i napravila veliki preokret u jačanju ekonomije i stabilizaciji javnih finansija, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i novog šefa misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Crnu Goru gospodina Srikanta Sešadrija.

Marković je ukazao na rast ekonomije u 2017. i 2018. godini po stopama od preko 4,5 odsto, smanjenje deficita, bolju prihodnu stranu budžeta, smanjenje nezaposlenosti i snažni priliv direktnih stranih investicija koje su doprinijele otvaranju novih radnih mjesta.

Sešadri je čestitao premijeru na uspjesima koje je postigla Vlada i ocijenio da je pozitivan odgovor na postignute rezultate dalo i međunarodno tržište koje je pozitivno odreagovalo u slučaju emitovanja euroobveznica od strane Crne Gore prošle godine.

„Ostvarili smo odličan rezultat, iznad očekivanja. Ali su pred nama brojni izazovi i moramo dati odgovor na njih prije svega kroz snažne i sveobuhvatne strukturne reforme – u oblasti javne uprave, zdravstva, obrazovanja, penzijskog sistema i socijalne politike“, kazao je Marković.

Marković i Sešadri su se saglasili da su Crnoj Gori neophodne strukturne reforme i unapređenje upravljanja, a u tom kontekstu, na sastanku su, razmijenjena mišljenja o izazovima i mogućnostima u tim procesima.

Premijer je zahvalio MMF-u na tehničkoj podršci koju pruža crnogorskim institucijama i ocijenio je dragocjenom s obzirom na ograničene administrativne kapacitete i nedovoljno znanja za određene kompleksne reforme koje se moraju sprovesti.

Sešadri je obećao nastavak podrške MMF-a i ocijenio da Crna Gora može da ima veće stope rasta s obzirom na potencijale kojima raspolaže.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.