U Nikšiću i Beranama oduzeta veća količina cigareta, jedno lice uhapšeno
ilustracija

Oduzeto i oružje

U Nikšiću i Beranama oduzeta veća količina cigareta, jedno lice uhapšeno

Crnogorska policija je na teritoriji Nikšića u automobilu luksembruških registarskih oznaka pronašla i oduzela veću količinu cigareta bez akciznih marki. U Beranama je takođe oduzeta veća količina cigareta i oružje te uhapšeno jedno lice.

"Službenci Odjeljenja granične bezbijednosti Nikšić su, postupajući na osnovu operativnih podataka, a u saradnji sa službenicima granične policije Bosne i Hercegovine, na putnom pravcu Crkvice – Toljevina, pronašli vozilo u kojem se nalazila veća količina cigareta. Policijski službenici su pronašli vozilo marke „Mercedes ML“ luksembruških registarskih oznaka, u kojem nije bilo vozača. Kontrolom vozila policija je pronašla 6.220 paklica cigareta bez akciznih markica", saopštila je Uprava policije.

Na licu mjesta je obavljen uviđaj. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću kao i policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta.

Pronađene cigarete i vozilo su predati službenicima Centra bezbijednosti Nikšić na dalje postupanje. Policija, kako se dodaje, intenzivno radi na identifikaciji lica koje je ostavilo vozilo sa cigaretama na navedenoj lokaciji.

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta i Centra bezbjednosti Berane su u  okviru akcije „Slims“ lišili slobode S.M. (53) iz Berana zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje, dok je krivična prijava zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela nedozvoljena trgovina podnijeta u redovnom postupku protiv Ž.M. (55) iz Berana.

"Postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.M. i tom prilikom pronašli i oduzeli 202 šteke cigareta različitih brendova bez akcizne markice. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.M. ovo krivično djelo počinio na način što je u kontinuitetu od 08.11.2018. godine do 23.02.2019. godine vršio prodaju i distribuciju u cilju dalje prodaje neocarinjene robe, odnosno akciznih duvanskih proizvoda – cigareta, bez akcizne markice. Sumnja se da je cigarete pribavljao radi dalje prodaje na području Berana, Andrijevice i Plava", saopštila je policija.

Prilikom pretresa prostorija koje koristi Ž.M. (55) iz Berana policijski službenici su, kako je saopšteno, pronašli i oduzeli 32 šteke cigareta bez akciznih markica, kao i vatreno oružje – pušku tzv. talijanku, malokalibarsku pušku, pištolj marke „Broving”, cal. 6 mm i 25 metaka u ilegalnom posjedu.

Cigarete su oduzete i predate službenicima Uprave carina radi daljeg postupanja.

Iz Uprave policije su podsjetili da su policijski službenici CB Bar tokom vikenda otkrili  i oduzeli cigarete bez akciznih markica, oko 700 šteka cigareta marke „Trocadero“ vrijednosti oko 7.000 eura koje su, kako se sumnja, bile namijenjene ilegalnoj trgovini.

Službenici CB Bar su protiv B.Č. (25) iz Bara nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.