Crni dim iznad Tuzle, požar na velikoj pijaci, velika materijalna šteta
Foto:Anadolija

Nema povrijeđenih

Crni dim iznad Tuzle, požar na velikoj pijaci, velika materijalna šteta

Lokalizovan je požar na Velikoj pijaci u Tuzli, koji je buknuo danas iza 11 sati. Još uvijek nema zvaničnih podataka o teže povrijeđenima, a u požaru je izgorio dio pijace na kojem se prodavala tekstilna roba, javlja Anadolija.

˝Sve se desilo u vrlo kratkom periodu, u svega nekoliko minuta. Ne znamo još od čega je vatra krenula˝, izjavila je Selma Isaković-Ćorić, direktorica preduzeća ˝Tržnice-pijace˝. 

Iako nema zvanične potvrde o uzroku požara, pretpostavlja se da je izazvan eksplozijom plinske boce.

2019022623513742642043245Web

Foto:Anadolija

Kako je ranije izvijestila Anadolija, povremeno su se čule eksplozije, najvjerovatnije usljed eksplozije plinskih boca. 

Ogroman, crni, gusti dim nadvio se nad centrom Tuzle, a zaposleni su pokušavali spasiti što više robe. 

Građani su se okupljali oko pijace i sa žaljenjem gledali tužne prizore. 

2019022623513742642043241Web

Foto:Anadolija

Sve raspoložive snage Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla bile su na terenu, a Grad Tuzla obećao je podršku kako bi se pijaca što prije ponovo stavila u funkciju. 

˝Sačekaćemo zvaničnu istragu da vidimo šta je uzrok požara. Za sada nema informacije o ozbiljnije povrijeđenim, a pogotovo nema informacije da je neko nastradao. Sada vatrogasci i Specijalna jedinica MUP-a zajedno dovršavaju gašenje požara. Grad Tuzla ovdje je prisutan sa svim svojim javnim preduzećima i naravno da ćemo pomoći našem Javnom preduzeću Tržnice-pijace˝, rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.