Nauka potvrdila: Žene su daleko bolji vozači!
Foto: Ilustracija

Nemaju potrebu da se dokazuju kao muškarci

Nauka potvrdila: Žene su daleko bolji vozači!

Muškarci tvrde da ženama nije mjesto za volanom, ali britanski naučnici imaju naučnu potvrdu da su one zapravo daleko bolji vozači, samo se ne hvale svojim sposobnostima.

Stručnjaci su, na osnovu studija, došli do zaključka da su pripadnice ljepšeg pola smirenije tokom vožnje, dok muškarci lako izgube živce.

One pritom rijetko, ili gotovo uopšte, ne trube, što znači da manje ometaju saobraćaj.

Osim toga, damama vožnja nije nešto u čemu bi trebalo da se dokažu, dok je pripadnicima jačeg pola upravo to.

Studije pokazuju da će žene radije stati na žuto svijetlo na semaforu dok će muškarci dati gas i projuriti u nadi da se crveno neće upaliti.

One ne presijecaju put drugim vozačima i rjeđe koriste mobilni tokom vožnje.

Stručnjaci su zaključili i da će se žene uvijek pripremiti za put i istražiti rutu kojom će voziti, dok se muškarci uglavnom kreću kao da već sve znaju.

 Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.