Potvrđeno: Kosovo ponovo podnijelo zahtjev za prijem u Interpol

Potvrđeno: Kosovo ponovo podnijelo zahtjev za prijem u Interpol

Zamjenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Izmi Zeka potvrdio je da su prištinske vlasti ponovo podnijele zahtjev za članstvo u Interpol.

RTK2" prenosi da je Zeka za program "Radija Slobodna Evropa" na albanskom jeziku rekao da je zahtjev podnijet 31. januara ove godine.

"Interpol je takođe potvrdio da je primio zahtjev Kosova. Sada postoje tehnička pitanja i politički aspekti koje Kosovo treba da uradi u skladu sa svojim diplomatskim obavezama, tako da kad se održi sjednica Interpola, onda ćemo vidjeti situaciju kako će to ići. Međutim, vjerujemo da će ove godine biti više angažovanja da Kosovo bude ravnopravno sa svim drugim državama i da će imati direktan pristup u Interpol", kazao je Zeka.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je prošle nedjelje da je Kosovo ponovo podnijelo zahtjev za članstvo u Interpolu i rekao da ne razumije potrebu za takvim samoubilačkim potezima.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.