Španija odbila da istakne simbole Kosova
Foto: Ilustracija

UEFA morala da promijeni zemlju-organizatora kvalifikacija

Španija odbila da istakne simbole Kosova

Na fudbalskom turniru za igrače do 17 godina Španija je odbila da istakne zastavu i pusti himnu Kosova.

Španci nisu željeli da ističu zastavu Kosova, ni da puste himnu prije početka turnira, pa je UEFA morala da promijeni zemlju-organizatora kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

UEFA je objavila da će se utakmice grupe u kojoj su Španija, Kosovo, ali i Grčka i Ukrajina najvjerovatnije igrati u Švajcarskoj.

"Nacionalni simboli Kosova nisu priznati/odobrenni u Španiji", navela je UEFA u obrazloženju odluke da promijeni organizatora kvalifikacijskog turnira.

U Madridu je prošle godine na Svjetskom prvenstvu karatistima s Kosova bilo zabranjeno da nose obilježja Kosova, prenose Sportske.ba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.