Mitrović: Pola miliona eura  ze rekonstrukciju više podgoričkih škola, planirane i investicije na Sjeveru
Foto:Ministarstvo prosvjete

Mitrović: Pola miliona eura ze rekonstrukciju više podgoričkih škola, planirane i investicije na Sjeveru

U toku su, ili će narednih mjeseci otpočeti, rekonstrukcije školskih objekata na teritoriji Glavnog grada ukupne vrijednosti oko 500 000 eura. Dio sredstava usmjeren je iz Ministarstva prosvjete, a dio od strane partnera, saopšteno je iz tog resora.

"U toku su takođe radovi na krovu osnovne škole „Sutjeska“, upravo su završeni radovi na dijelu krova škole „Sergije Stanić“, a planirana je i rekonstrukcija i adaptacija dijela restorana „Radovče“, koji pripada školi „Sergije Stanić“. Samo prošle godine izvođeni su radovi na preko 130 obrazovnih objekata veće vrijednosti širom Crne Gore", saopštio je državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Aleksandar Mitrović.

5125732410355244399903343451508896718389248n

Mitrović: Radiće se intenzivno narednih mjeseci na objektima širom Crne Gore

Kako je saopštio direktor osnovne škole „Sutjeska“ Vesko Gagović, radovi na ovoj školi su u toku, i obuhvataju obnovu kompletnog krovnog pokrivača, izmjenu termo i hidro izolacije, te gromobranske instalacije, a finansiraju se iz donacije SAD. Vrijednost radova je oko 130 000 eura.

“Po završetku ovih radova biće omogućen udobniji i bezbjedniji boravak za naše učenike i nastavnike. No, moram naglasiti i da se u posljednje dvije godine ukupno u našu školu investiralo oko 250 000 eura, i ovdje računam nedavnu izmjenu bravarije, te sanaciju sanitarnih čvorova.“, kazao je Gagović.

Kako je rekao Darko Vukčević, direktor škole za stručno obrazovanje „Sergije Stanić“, upravo su završeni radovi na kompletnoj rekonstrukciji krova nekadašnjeg Narodnog univerziteta “Milun Božović” koji je sada dio pomenute škole. Visina investicije je bila oko 24 000 eura.

Kako je najavio, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete planirana je i rekonstrukcija i adaptacija dijela restorana „Radovče“ koji je takođe dio škole „Sergije Stanić“.

U rekonstruisanom dijelu Restorana nudiće se pekarsko-poslastičarski proizvodi škole, a u kasnijoj fazi adaptiraće se i enterijer samog restorana.

Aleksandar Mitrović, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, saopštio je da je za naredni period planirana rekonstrukcija nekoliko podgoričkih škola, ali i investicije na Sjeveru. Radiće se intenzivno narednih mjeseci na objektima širom Crne Gore:

“Već smo rekli da ćemo se i ove godine posebno baviti investicijama u obrazovne objekte. Ovo je vrlo zahtjevna oblast, posebno jer je stav Ministarstva prosvjete da se podjednako moramo baviti svakom školom, odnosno da nam je podjednako važno da optimalne uslove za boravak imaju i veće i manje škole, i one na Sjeveru i one na Jugu, kao i one koje uslovno možemo nazvati seoskim i gradskim. Svaki đak mora imati kvalitetne uslove za rast i razvoj i od toga polazimo pri realizaciji svakog projekta. Oko 130 rekonstruisanih objekata samo u prošloj godini je iza nas, a ne sumnjam da će ove godine biti i više”, naglasio je Mitrović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.