Predstava
Scena iz predstave

Priča o ženama

Predstava "Pepeljugino maslo" 26. februara u KIC-u

Predstava „Pepeljugino maslo“, u produkciji Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u utorak 26. februara, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Prema kolumnama hrvatske dramske spisateljice Tene Štivičić predstavu je režirala Alisa Stojanović. Izbor kolumni iz knjiga „Vrag ne spava“ i „Pepeljugino maslo“ dramatizovala je Milica Piletić.

Predstava donosi aktuelnu priču o ženama iz različitih socijalnih grupa, sredina i interesovanja, koje se sudaraju na paradoksima pitanja položaja žene u savremenom svijetu.

„Pepeljugino maslo“ inicirano je vrlo slojevitim pogledom na svijet Tene Štivičić koja već dugi niz godina živi u Londonu i u kolumnama britko i duhovito posmatra (žensku) svakodnevicu.

Razotkrivajući mehanizme kojima igramo dodijeljene nam uloge građana, potrošača, muškaraca i žena, Štivičić donosi rijetko britku dijagnozu paradoksa konzumerizma vremena u kojem živimo i perfidnog pritiska društvenih imperativa na ženu u svim njenim ličnim i društvenim ulogama.

„Pepeljugino maslo“ angažovana je, realistična i duhovita teatarska rekonstrukcija ženske pozicije u 21. vijeku.

Igraju: Dubravka Drakić, Ivana Mrvaljević, Maja Šarenac, Ivona Čović-Jaćimović i Dejan Đonović.

Pored Alise Stojanović i Milice Piletić, u autorskoj ekipi predstave su Darko Nedeljković (scenografija), Tijana Todorović (kostimografija) i Ivan Brkljačić (muzika).

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.