Ažurirana crna lista poreskih obveznika: Ove kompanije su najviše dužne

Ažurirana crna lista poreskih obveznika: Ove kompanije su najviše dužne

Na osnovu Uredbe o uslovima i kriterijumima objavljivanja liste poreskih dužnika, koju je Vlada Crne Gore donijela u oktobru 2012. godine, a koja se primjenjuje od 1. jula 2013. godine, Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su inovirane spiskove najvećih poreskih dužnika, tzv. Crnu listu poreskih obveznika.

Kako je pojašnjeno iz Poreske uprave, na prvom spisku nalaze se imena 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenog: poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija, dok su na drugoj imena 100 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja.

"Treba naglasiti da su, u cilju transparentnog izvještavanja javnosti o stanju poreskog duga i najvećim poreskim dužnicima, uprkos činjenici da se poreskim obveznicima kojima je odobren reprogram rok dospijeća poreskih obaveza pomjera u zavisnosti od broja rata, odnosno vremenskog perioda, u kojem će se obaveze prema donijetim rješenjima izmirivati, imena istih obuhvaćena Crnom listom", navodi se u saopštenju.

U skladu sa navedenom Uredbom, liste se objavljuju na internet stranici Poreske uprave. 

Ovo su prvih 10 najvećih dužnika u Crnoj Gori za januar mjesec.

Untitled

Ispod pogledajte i 10 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja:

cr

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.