Kašćelan na saslušanju: Nisam se krio u Pragu, već liječio
Slobodan Kašćelan

Predočio medicinsku dokumentaciju iz Češke

Kašćelan na saslušanju: Nisam se krio u Pragu, već liječio

Vođa “kavačkog klana” Slobodan Kašćelan kazao je na saslušanju pred sudijom za istragu Višeg suda u Podgorici da se u Češkoj, gdje je uhapšen po potjernici Crne Gore, nije krio i da je imao iznajmljeni stan u centru Praga.

Tvrdeći da se nije skrivao i da nije bježao od policije, Kašćelan je tokom saslušanja rekao da se po Pragu kretao slobodno, piše Dan.

Naveo je i da je u Češku otišao na liječenje. Kako bi dokazao tu tvrdnju, prilikom saslušanja je predočio medicinsku dokumentaciju o liječenju u Češkoj. Prema medicinskim nalazima, Kašćelan je u Češkoj imao intervenciju koja je zahtijevala medicinski tretman. Zbog svega navedenog, Kašćelan i njegov branilac su tražili da mu se ne određuje pritvor.

Ljekari u Pragu operisali su Kašćelana i od posljedica ranjavanja kada je napadnut u Novom Sadu. Sudiji je kazao da nema potrebe da mu se odredi pritvor, obećavši da neće bježati, da će se redovno javljati sudu i da će u svakom momentu biti dostupan. Ipak, sudija je odlučio da mu odredi pritvor.

Kašćelan je uhapšen u velikoj akciji češke policije u iznajmljenom stanu u Pragu. Pošto je potvrdio svoj identitet, dao je saglasnost da odmah bude izručen Crnoj Gori. Nedavno je pod jakim policijskim obezbjeđenjem sproveden do aerodromau Podgorici, a zatim u spuški zatvor.

Za Kašćelanom je NCB Interpol Podgorica raspisao potjernicu zbog izvršenja više teških krivičnih djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.