Pompeo: Maduro je najgori od najgorih tirana, njegovi dani su odbrojani
Majk Pompeo, foto: EPA

Pompeo: Maduro je najgori od najgorih tirana, njegovi dani su odbrojani

Američki šef diplomatije Majk Pompeo rekao je danas da je blizu kraj za Nikolasa Madura koga SAD ne priznaje više za predsjednika Venecuele.

"Uvjeren sam da su zahvaljujući Venecuelancima Madurovi dani odbrojani", rekao je državni sekretar u intervjuu za CNN.

On je ponovio te riječi u intervjuu za Foks.

"Snažno se nadamo da će u danima, nedjeljama i mjesecima koji dolaze Madurov režim shvatiti da je venecuelanski narod učinio da su njegovi dani odbrojani", rekao je Pompeo.

On je Madura okarakterisao kao "najgoreg od najgorih tirana" i govorio o nekoliko stotina tona hrane, ljekova i higijenske opreme koje su SAD poslale na granicu sa Venecuelom, a čiji prolaz u zemlju je juče blokiran.

Upitan o mogućem pribegavanju sili od strane američke vojske, Pompeo nije isključio tu mogućnost u skladu sa linijom koju Vašington drži od početka krize.

"Rekli smo da su sve opcije na stolu. Činimo šta možemo da demokratija vlada i da se otvori bolja budućnost za Venecuelance", rekao je on za Foks.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.