Demokrate Nikšić:  Lokalna uprava da izađe u susret građanima koji su pretrpjeli štetu usljed vremenskih nepogoda
Foto: DCG

Demokrate Nikšić: Lokalna uprava da izađe u susret građanima koji su pretrpjeli štetu usljed vremenskih nepogoda

Usljed vremenskih nepogoda koje su ovih dana pogodile Nikšić i nanijele materijalnu štetu velikom broju građana, pozivamo lokalnu samoupravu, da se po ugledu na demokratski formirane vlasti formirane u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, odnese prema ovom problemu, kazali su iz OO Demokrata Nikšić.

Kako su naveli iz OO Demokrata Nikšić, lokalne vlasti su u Budvi, Kotoru i Herceg Novom nakon vremenskih nepogoda koje su prošle godine pogodile ove gradove i nanijele štetu građanima, istu nadoknadile u veoma kratkom vremenskom roku.

"Stoga, apelujemo na Opštinu Nikšić da, s obzirom na tekuću budžetsku rezervu koja je planirana da se ove godine poveća za 400 000 eura, odnosno na 1 120 000 eura, izađe u susret svim građanima koji su pretrpjeli štetu usljed vremenskih nepogoda", rekli su iz DCG-a.

Javna uprava kako su kazali, treba da bude servis građana i na usluzi građanima, pa shodno tome umjesto da prenosi sredstva iz godine u godinu i koristi ih u svrhu lične promocije, ta sredstva treba da se ulože u rješavanje socijalnih i ekonomskih problema građana, te da im pritekne u pomoć kada se nađu u problemima izazvanim vremenskim nepogodama.

Poručujući da lokalna vlast ne smije i nema pravo da izbjegne da u vanrednim okolnostima pruži materijalnu i novčanu pomoć građanima.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.