Protest u Baru: Vrtić nije problem, već lokacija
Foto: URA

Protest u Baru: Vrtić nije problem, već lokacija

U Baru su danas nastavljeni protesti, započeti prije nekoliko mjeseci zbog planirane gradnje vrtića nadomak barske Gimnazije.

Nakon odluke premijera Duška Markovića da gradnja bude obustavljena, predstavnici Građanske inicijative traže da se pronađe druga lokacija za vrtić, posade novi čempresi i odgovaraju oni koji su naložili njihovu sječu.

Profesorica barske Gimnazije Jasna Šćekić istakla je da umjesto posječenih stabala sada građani stoje uspravno, dok je Ilija Zeković poručio da Bar pamti i da će pamtiti sve što se desilo.

Jedan od organizatora protesta Stefan Đukić rekao je da je problem bila lokacija, a ne vrtić koji je trebalo da se gradi, poručujući da su sačuvali gimnazijski park, ali ne i čemprese.

Podsjećamo, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević najavio je juče da će narednih dana, u okviru nadležnosti koje ima, pokrenuti proceduru za određivanje nove lokacije za gradnju vrtića u tom gradu, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.