Forum mladih SDP-a: Od struje jedino opasniji njen račun
Foto:SDP

Forum mladih SDP-a: Od struje jedino opasniji njen račun

Forum mladih SDP održao je performans ispred Ministarstva ekonomije zbog poskupljenja cijena struje.

Tim povodom medijima se obratio Predsjednik Foruma mladih SDP Emir Hadžimušović.

“Forum mladih SDP-a danas je ovdje da izrazimo našu “duboku zahvalnost” Ministarki Ekonomije Dragici Sekulić koja je uvažila apel građana i velikodušno odložila poskupljenje struje za mjesec dana.

Takođe, mi smo ovdje da je simbolično, u ime svih mladih zamolimo da isto odloži još dva mjeseca, iza sezone maturskih i završnih ispita da bi smo u što većem broju mogli da pomognemo našim roditeljima u plaćanju tog nameta tako što ćemo spakovati svoje diplome i valorizacijom našeg znanja taj novac uplaćivati iz Njemačke, SAD-a i Luksemburga.

Neka djeca su se školovala u inostranstvu da bi u Crnoj Gori pravila monopole koje će iz inostranstva otplaćivati djeca školovana u Crnoj Gori", kazao je Hadžimušović.

PerformansForumamladihSDPispredMinistarstvaekonomije13

Ističe da u Forumu mladih ne smatraju da je to pravično.

"Dok smo bili djeca učili su nas da se pazimo opasnosti struje a danas je od struje jedino opasniji njen račun koji ugrožava našu egzistenciju i egzistenciju naših roditelja.

Kad vam na kućnu adresu dođe ovakav, redovni račun a u kući sjedi jedan roditelj zaposlen na crno, drugi osiguran na minimalac i dva studenta izbrisana sa biroa u akciji “strukturalnog smanjenja broja nezaposlenih” on zaista može da prouzrokuje značajne zdravstvene smetnje. A govorimo o redovnom računu koji “ne uvažava” najavu poskupljenja struje.

A da ne govorimo o odluci o povećanju cijene struje od 1. marta za 2.7% do 6% čime će značajno udariti na standard građana. Znajući da je struja ugrađena u skoro sve proizvode i usluge u našoj zemlji sigurno će se stvoriti inflatorni udar koji je prošle godine zbog akciza i PDV-a smanjio vrijednost plata i penzija za oko 3%", saopštio je Hadžimušović.

Forum mladih kako kaže iz tog razloga apeluje na Ministarku finansija da se prilikom kalkulacije optimalne cijene struje, koja je i sada najskuplja u regionu, rukovodi budžetom prosječnih "a ne privilegovanih porodica i tako pokaže da računi od struje 90% građana Crne Gore, partiju koju predstavlja, interesuju i van predizborne kampanje".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.