Ovu su najtraženije marke automobila u EU
Ilustracija

Top 10

Ovu su najtraženije marke automobila u EU

Prema podacima iz 28 zemalja EU i 3 zemlje EFTA, najprodavaniji automobilski brend u 2018. godini bio je Volkswagen, a slijede Renault i Ford.

Volkswagen ubjedljivo drži prvu poziciju sa 1.746.674 prodata vozila u 31 evropskoj zemlji, uz tržišno učešće od 11,2%, objavio je focus2move.com. 

Renault, koji je zauzeo poziciju broj 2, u 2018. godini isporučio je evropskim kupcima 1.097.286 vozila, što čini 7% tržišta novih automobila, dok je treći Ford prodao 1.013.938 jedinica (6,5% tržišta). 

Zanimljivo je da se među deset najtraženijih auto-brendova u Evropi nalazi samo jedan japanski (Toyota na 10. poziciji). 

Pogledajte listu top 10 najprodavanijih automobilskih marki. Podaci se odnose na 28 zemalja članica EU i 3 zemlje članice EFTA sporazuma (Norveška, Island Švajcarska):

Untitled

Inače, pozicije od 11. do 20. mjesta zauzimaju redom: FIAT, Citroen, Hyundai, Dacia, Kia, Nissan, Seat, Volvo, Suzuki i Mazda, dok se 21-30. mjesta nalaze: MINI, Jeep, Land Rover, Mitsubishi, Honda, Smart, AlfaRomeo, Jaguar, Porsche i Lancia (ovaj italijanski proizvođač zastupljen je na tržištu samo sa jednim modelom - Ypsilon).

Izvor: B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.