Kuća u kojoj je živio Pablo Eskobar dignuta u vazduh (Video)
Izvor: Tanjug

Jedna od nekoliko domova Eskobara odgovornog za oko 6.000 ubistava

Kuća u kojoj je živio Pablo Eskobar dignuta u vazduh (Video)

Zgrada sa šest spratova u gradu Medelinu u kojoj je nekada živio preminuli kolumbijski narkobos Pablo Eskobar dignuta je u vazduh u pokušaju borbe protiv njegove zaostavštine.

Zgrada Monako, smještena u bogatoj četvrti drugog najvećeg grada u Kolumbiji, uništena je u petak u spektakularnoj eksploziji koja je stvorila ogroman oblak crvene prašine.

Bila je jedna od nekoliko domova Eskobara, odgovornog za oko 6.000 ubistava.

Kokainski narkobos koji je godišnje zarađivao milijarde dolara ubijen je 1993. na krovu zgrade istog grada, u 44. godini.

Zgrada Monako bila je dio turističkih ruta na temu Eskobarovog života, popularnih u tom gradu.

Ipak Medelin pokušava da se ogradi od sjećanja na tog kriminalca. Gradske vlasti stavile su zgradu pod policijsku prismotru, pa su turisti mogli da je vide samo iz daleka.

Na njenom mjestu sad će biti sagrađen park u sjećanje na žrtve krijumčara droge, prenosi televizija RCN.

Kolumbijski predsjednik Ivan Duke nazvao je uništenje zgrade pobjedom "kulture legalnosti".

Izvor: N1/Hina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.