Vjetar u Trebinju odnio konstrukciju bazena, u Mostaru jedna osoba povrijeđena nakon što je stablo palo na automobile(FOTO)
Foto:Anadolija

Velika materijalna šteta

Vjetar u Trebinju odnio konstrukciju bazena, u Mostaru jedna osoba povrijeđena nakon što je stablo palo na automobile(FOTO)

Vjetar koji od sinoć duvao na području Trebinja napravio je opšti haos u gradu i nemjerljivu materijalnu štetu.

U gradskom parku je oboreno više stabala, a vjetar je odnio i tek postavljenu konstrukciju na zatvorenom bazenu na Banjama.

20190223091125524375

Foto:Nezavisne

Polomljena stabla koja su blokirala saobraćajnice vidljiva su u svim dijelovima Mostara, javlja Anadolija.

Kolika je jačina vjetra, najbolje govori to da je na Avijatičarskom mostu na ogradu bacio kamion koji je tako ostao  da visi nad Neretvom, prenosi Faktor.ba. Vozač je srećom prošao bez povreda.

Untitled

Foto:Faktor.ba

Snažan vjetar porušio je brojne reklame, satelitske antene, izazvao problem u saobraćaju ali i razbacao stolice i stolove s terasa ugostiteljskih objekata.

2019022323509040441948904Web

Foto:Anadolija

Mnoštvo grana je po trotoarima i cestama, samo je dio pokazatelja na štetu koje će se zbrajati danima u gradu na Neretvi.

2019022323509040441948908Web

Foto:Anadolija

I u ostalim dijelovima Hercegovine bura je izazvala brojne probleme. 

Vjetar sa udarima do 100 kilometara na sat lomi stabla u Mostaru, prenosi sarajevski Klix.

Jedna osoba u Mostaru je zadobila lakše tjelesne povrede pošto je stablo palo na putničko vozilo, a povrijeđeni je hospitalizovan na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici. 

Oštećeno je nekoliko automobila, a na pojedinim objektima došlo je do obrušavanja fasada.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.