Crna Gora će nastaviti da doprinosi intenzivnoj regionalnoj saradnji

Susret Darmanović-Bregu

Crna Gora će nastaviti da doprinosi intenzivnoj regionalnoj saradnji

Crna Gora će nastaviti da aktivno doprinosi intenzivnoj regionalnoj saradnji i povezivanju, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović koji se sastao danas u Podgorici sa generalnom sekretarkom Regionalnog savjeta za saradnju (RCC) Majlindom Bregu.

"Ocijenivši zajedničke aktivnosti zemalja regiona izuzetno značajnim u kontekstu individualnog razvoja ali i evropske budućnosti, ukazao je na važnost djelovanja Savjeta i doprinos ispunjavanju ciljeva od zajedničkog interesa", navodi se u saopštenju MVPa nakon susreta.

Bregu je pozdravila konstruktivnu ulogu Crne Gore i rezultate ostvarene u procesu integracije u EU.

"Istakla je važnost aktivnosti u okviru Berlinskog procesa, uz poseban osvrt na posvećenost Savjeta realizaciji projekata od značaja za sve zemlje regiona, a u pravcu ukidanja rominga i međusobnog priznavanja diploma i zvanja.", kaže se u saopštenju.

Šef crnogorske diplomatije i generalna sekretarka RCC-a su zajednički ocijenili da je veoma važno kontinuirano raditi na afirmaciji regionalne saradnje i snaženju odnosa, doprinoseći, na taj način, sveukupnom razvoju i napretku regiona Zapadnog Balkana.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.