Crna Gora ima podsticajan ambijent za poslovanje banaka
Marković i Kremšer

Marković sa delegacijom NLB

Crna Gora ima podsticajan ambijent za poslovanje banaka

Crna Gora ima podsticajan investicioni ambijent, a sve veći priliv direktnih stranih investicija i uvećan Kapitalni budžet čine dobar ambijent za poslovanje banaka, ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa delegacijom NLB banke, predvođenom predsjednikom Odbora direktora NLB u Crnoj Gori Arčibaldom Kremšerom.

Marković je ukazao na odlične rezultate u oblasti ekonomske politike u prethodne dvije godine koji se ogledaju u ekonomskom rastu od oko 4,5 odsto, smanjenju budžetskog deficita, stabilizaciji javnih finansija, otvaranju novih radnih mjesta i smanjenju nezaposlenosti za preko pet odsto.

„U narednom periodu ćemo raditi na snažnoj investicionoj aktivnosti u turizmu, poljoprivredi, energetici, a posebno u oblasti razvoja infrastrukture. Vjerujem da će i banke u ovome vidjeti svoju šansu za razvoj“, kazao je Marković.

20190222PVDuskoMarkovicsadelegacijomBankeNLB8

Sagovornici su se saglasili da je za investitore važno imati dobar i predvidljiv poslovni ambijent kao i pouzdan pravni sistem.

Kremšer je istakao da je njegova banka veoma uspješno poslovala prethodne godine, predstavio je dalje razvojne planove NLB grupe za Crnu Goru, a sastanak je bio prilika i da se razgovara o otvorenim pitanjima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.