Stočar čija je krava ubila turistu mora da plati pola miliona eura odštete
Ilustracija

Austrija

Stočar čija je krava ubila turistu mora da plati pola miliona eura odštete

Regionalni sud u austrijskom Inzbruku donio je odluku kojom austrijskog stočara, čija je krava napala i ubila njemačkog turistu, obavezuje da plati odštetu u vrijednosti do 490.000 eura.

Austrijska državna televizija ORF objavila je da je na Regionalnom sudu okončan sudski proces u slučaju stradalog njemačkog turiste, kojeg je napala krava u selu nedaleko od Inzbruka. 

Sudija je saopštio da je izvještaj obdukcije pokazao da je njemački turista stradao usljed napada krave, te je potvrđeno da je u ovom napadu prisutan faktor nemara vlasnika krave. 

Navedeno je da pašnjak na kojem se nalazila krava nije bio ograđen od puta koji su koristili pješaci, što ukazuje na čijenicu da se ovaj slučaj mogao spriječiti. 

Zbog faktora nemara u napadu krave na njemačkog turistu, Sud je donio odluku kojom se stočar obavezuje na isplatu 490.000 eura odštete porodici stradalog turiste. 

Napad se desio 2014. godine, a žrtva je 45-godišnji njemački turista. Njegova porodica je pokrenula tužbu protiv stočara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.