Marković: Nema političke krize, Vlada radi, budžet se puni, isplaćuju se penzije, realizuju se projekti...
Duško Marković

Tehnička Vlada neprihvatljiva

Marković: Nema političke krize, Vlada radi, budžet se puni, isplaćuju se penzije, realizuju se projekti...

Premijer Duško Marković kazao je da je pred Vladom dosta posla da se ojača vladavina prava, institucije osnaže u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

“Nikada kao sada kriminal nije bio na koljenima protiv države. Riješili smo napad na novinarku Oliveru Lakić. Crna Gora želi i u ovoj godini da jača ekonomski razvoj ulaganjem u infrastrukturu”, rekao je Marković na zajedničkoj konferenciji za medije sa Evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom- 

Prema njegovim riječima, u odnosu na region, Crna Gora igra pozitivnu ulogu i evropska perspektiva Zapadnog Balkana biće izvjesna. 

Komentarišući proteste, Marković je kazao da nema političke krize. 

„Vlada radi, budžet se puni, isplaćuju se penzije, realizuju se projekti, plaćaju se sve obaveze. Parlament funkcioniše. Imamo političku tenziju, nezadovoljstvo i zahtjeve, ali ne i političku krizu“, rekao je Marković. 

On smatra da je zahtjev za formiranjem tehničke vlade neopravdan i politički neprihvatljiv. 

„Svako na političkoj sceni, a posebno političke stranke i subjekti imaju pravo da postavljaju političke zahtjeve na način kako procjenjuju da je to najcjelishodnije u odnosu na njihove političke ili druge interese. Vjerujem da u ovom trenutku u Crnoj Gori imamo preča posla. Crna Gora mora da radi na realizaciji svojih ekonomskih politika i razvoja zemlje“, kazao je Marković. 

Marković je kazao da je preseljenje na ulicu legitimno, te da je to model koji se primjenjuje i u region.

“To je očigledno novi opozicioni model, nemamo ništa protiv toga za nas je važno da institucije funkcionišu. Vlada radi u punom kapacitetu”, naveo je Marković.

Premijer je  opoziciji poručio da bira svoj način djelovanja. Sve to, kako kaže, Vlada prati.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.