Pretresi na 19 lokacija, uhapšeno 5 osoba, rasvijetljen bombaški napad
Zaplijenjeni predmeti, foto: Uprava policije

Podgorica i Danilovgrad

Pretresi na 19 lokacija, uhapšeno 5 osoba, rasvijetljen bombaški napad

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući preventivno – represivne kriminalističke mjere i radnje u cilju otkrivanja i sprječavanja vršenja krivičnih djela aktiviranjem eksplozivnih naprava ili izazivanjem požara, kao i rasvjetljavanja krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu, izveli policijsku akciju.

U akciji je lišeno slobode pet lica, a izvršeni su pretresi u dva grada na lokacijama koje koriste ovih šest lica i njima bliska lica, saopšteno je iz policije.

Policijska akcija je naime započeta u ranim jutarnjim časovima, a policijski službenici CB Podgorica su, uz podršku Posebne jedinice policije, izvršili pretrese na 19 lokacija na području Podgorice i Danilovgrada.

U pretresima pronađeni su kako je saopšteno i oduzeti: automatska puška,dva pištolja,veća količina municije za pištoljsko i automatsko vatreno oružje,veći broj telefona sa kriptovanom zaštitom,veća količina dragocjenosti i skupocjenih satova bez utvrđenog porijekla, i tri skupocjena vozila, od kojih su dva vozila marke „Range Rover” i jedno vozilo marke „Mercedes”.

"U vezi navedenog službenici CB Podgorica danas su lišili slobode, podnijeli Izvještaj kao dopunu krivične prijave i nadležnom državnom tužiocu u ODT u Podgorici na dalju nadležnost sproveli tri lica iz Podgorice:M.M. (30),N.S. (23),D.R. (35) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, na štetu A.Š. iz Podgorice", navodi se u saopštenju.

Četvrto lice A.K. (27) se nalazi u bjekstu, protiv njega je tužiocu podnijeta krivična prijava i za njim je raspisana potjerica.

Ova četiri lica su se, naime, kako se sumnja, 17. januara 2019. oko 23,50 časova vozilom „VW Golf III“ dovezla do kuće A.Š. i potom su u dvorištu njegove kuće aktivirala improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći, usljed čijeg dejstva su nastala vidna oštećenja na porodičnoj A.Š, a potom su se ova lica dala u bjekstvo.

"Krivično djelo je rasvijetljeno zahvaljujući predanom radu službenika podgoričke policije, koji su došli do operativnih saznanja na osnovu kojih su ova lica identifikovana, kao i na osnovu vještačenja u Forenzičkom centru na koja su upućeni pronađeni tragovi sa lica mjesta.

Osim navedenih lica, službenici CB Podgorica su u ovoj akciji lišili slobode i H.K. (36) i S.M. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

Oružje, municija i druge stvari i predmeti koju su oduzeti tokom današnjih pretresa biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Dalja kriminalistička obrada je u toku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.