Srbija odbila zahtjev Grčke za izručenje Jovana Vukotića
Jovan Vukotić

Robija u beogradskom zatvoru zbog falsifikovanja pasoša

Srbija odbila zahtjev Grčke za izručenje Jovana Vukotića

Pravosudni organi Srbije odbili su zahtjev kolega iz Grčke za izručenje Kotoranina Jovana Jovice Vukotića, koji se u toj zemlji sumnjiči za šverc droge, piše Dan.

Vukotić je sa lažnim pasošem uhapšen u Turskoj, zbog čega je odmah izručen Srbiji, gdje je i osuđen.

Vukotićev advokat Zora Dobričanin Nikodinović objasnila je za Dan u kojoj fazi se nalaze postupci koji se vode protiv njenog klijenta, koji je, prema evidencijama bezbjednosnih službi, vođa „škaljarskog klana”.

Prema njenim riječima, predmet za šverc kokaina u Grčkoj i dalje je pod znakom pitanja.

“Grčka je prvo tražila da im se Vukotić izruči, što je Srbija odbila. Nakon toga su uputili spise predmeta sa zahtjevom kako bi se Vukotiću za to djelo sudilo u Srbiji. Međutim, nadležni organi u Srbiji su i to odbili, pa su kolegama iz Grčke vratili predmet”, kazala je Dobričanin Nikodinović.

Nove optužbe crnogorskih istražitelja da je Vukotić pokušao da ubije pripadnike rivalskog „kavačkog klana” Miloša Radonjića i Vojina Stupara i dalje su nepoznate odbrani.

“Za pokušaj ubistva imamo saznanja samo iz medija. Vukotić po tom osnovu nije saslušavan u Srbiji. Očekujemo da ubrzo stigne zamolnica na osnovu koje će on biti saslušan”, rekla je Dobričanin Nikodinović za Dan.

Vukotić se u Crnoj Gori tereti i za utaju poreza. Po tom osnovu je saslušan u Srbiji, kada se branio ćutanjem.

On se nalazi u beogradskom zatvoru, gdje služi 15 mjeseci robije, na koju je osuđen zbog falsifikovanja pasoša.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.