Crnogorska raskinula koaliciju sa DPS u Podgorici
Crnogorska

Zbog afere "Koverat"

Crnogorska raskinula koaliciju sa DPS u Podgorici

Na sjednici Gradskog odbora Crnogorske u Podgorici, odlučeno je da Crnogorska raskine koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista u glavnom gradu, saopšteno je iz ove partije.

Kako se ističe ta odluka je donijeta bez i jednog glasa protiv.

"Ključni razlog za napuštanje koalicije je slučaj „Koverat“, kojim se postavlja pitanje legitimiteta rezultata izbornih „pobjednika“ i to upravo na području glavnog grada gdje je Crnogorska na lokalnim izborima 2018. godine učestvovala u predizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista. Crnogorska ne želi da bude dio bilo koje koalicije čiji je rezultat ostvaren nečasnim radnjama uz kršenje vladavine prava", navodi se u saopštenju Crnogorske.

Dodaje se da je. Odluci Gradskog odbora prethodila sjednica Predsjedništva partije na kojoj je odlučeno da će Predsjedništvo Crnogorske, slijedeći načelo autonomije teritorijalnih organizacionih jedinica, poštovati odluku Gradskog odbora Crnogorske u Podgorici o daljim političkim koracima.

Sporazumom o koalicionoj saradnji na lokalnim izborima koji su održani 27. maja 2018. godine u Podgorici, iz kojeg je Crnogorska istupila, predviđeno je i zajedničko vršenje vlasti nakon izbora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.