Bečić: Došli smo do toga da sam sam od sebe prepisivao
Aleksa Bečić

Bečić: Došli smo do toga da sam sam od sebe prepisivao

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, saopštio je na večeras održanoj press konferenciji da je čak i izvještaj protivustavne, protivzakonite, samim tim, i protivpravne komisije, pokazao da njegov magistarski rad nije plagijat, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

"Čak i ovakva Komisija kaže da softver čije rezultate su koristili nije osnova adekvatna za odlučivanje, a posebno u slučajevima retroaktivne primjene, pa smo od 50% došli do toga da sam sam od sebe prepisivao, odnosno koristio svoj diplomksi rad, a čak 20% koje se spominju, kaže su da su citirana, ali po njima nekorektno, ne navodeći šta je to korektno, a šta nekorektno, i u kom pozitivnom propisu to piše. Nema nijednog pozitvnog propisa da je naveden, a da je povrijeđen. Dakle, sve je potpuno jasno iz svega ovoga, a što smo tvrdili sve vrijeme - da je rad urađen u skladu sa svim pozitivnim propisima koji su važili u vrijeme kada je rad nastao",kazao je Bečić.

Bečić je podsjetio da je ovo došlo nakon što je Ekonomski fakultet, ljetos, na Vijeću donio zaključak, "U odnosu na pravila i procedure postupka sprovedene prilikom kontrole rada i prilikom odbrane rada nisu konstatovane bilo kakve nepravilnosti".

Predsjednik Demokrata je istakao da su oni ljubomorni na njegovu diplomu, jer nije kupljena i teškom mukom je zarađena.

"Ja znam da su ljubomorni jer je ne mogu imati, mogu je samo kupiti. A ne moraju je kupovati, mogu im je pokloniti. Diplomu im mogu pokloniti, ali im obraz ne mogu dati. Ja nemam ni banke, ni hotele, ni vile, ni jahte, ni prve milione, ni račune, ni Deripasku, ni Šinavatru, ali imam volju, znanje i čiste ruke koje mi ne mogu uzeti, i uz pomoć kojih ću ih zajedno sa stotinama hiljada građana Crne Gore pobijediti", poručuje Bečić.

On je naveo da je pravda spora, ali dostižna. Dodajući da sve fakture dođu na naplatu, prije ili kasnije. 

Na kraju, Bečić je još jednom  pozvao građane na opštenarodni, demokratski, građanski bunt.

"Idemo u nove akcije, u nove proteste, siguran sam da ćemo ovog puta doći do konačne slobode. Jeftine trikove i spinove ostavljamo njima", poručio je predsjednik Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.