Maduro najavio zatvaranje kopnene granice Venecuele s Brazilom
Nikolas Maduro, foto: Beta

Maduro najavio zatvaranje kopnene granice Venecuele s Brazilom

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je večeras da će u potpunosti zatvoriti kopnenu granicu s Brazilom, dva dana prije najavljenog dolaska američke humanitarne pomoći ali preko granice s Kolumbijom.

"Odlučio sam da od večeras u 20.00 po lokalnom vremenu zatvorim kopnenu granicu s Brazilom. Granica će skroz biti zatvorena do daljeg", rekao je Maduro na sastanku Visoke vojne komande.

Frans presu je ranije danas prenijeto da je lider opozicije Venecuele Huan Gvaido krenuo ka granici s Kolumbijom u pokušaju da omogoći ulazak američke humanitarne pomoći, čemu se protivi Maduro. 

Gvaido je ranije rekao da pomoć treba da stigne do granice u subotu, 23. februara, dok je Maduro u nekoliko navrata rekao da je američka humanitarna pomoć izgovor za vojnu intervenciju. 

U Venecueli koja se suočava s najgorom političkom i ekonomskom krizom, vlada nestašica osnovnih namirnica.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.