Grčka: U Atini protesti zbog planiranih mjera štednje
Foto: AA

Grčka: U Atini protesti zbog planiranih mjera štednje

Uposlenici lokalne administracije u Grčkoj nezadovoljni najavljenim mjerama štednje i uslovima rada određene kategorije radnika, ušli su u Ministarstvo finansija.

Jednodnevni štrajk je organiziran na poziv Federacije uposlenika lokalne uprave (POE-OTA), a demonstranti su se okupili ispred zgrade Ministarstva finansija Grčke koja se nalazi u Atini, javlja Anadolija. 

2019022123506501741902238Web

Foto: AA

Protesti su organizovani zbog pripreme uredbe o ukidanju dodatnih primanja određenoj kategoriji radnika.

Dio demonstranata prošao je policijski koridor i ušao u objekat. Potom su se popeli na četvrti sprat na kojem se nalazi kabinet ministra finansija Euclida Tsakalotosa.

Pošto ministar nije bio u kancelariji, demonstranti su razgovarali s njegovim zamjenikom i tražili neukidanje dodatnih primanja.

2019022123506501741902231Web

Foto: AA

Savjetnik je obećao da će njihove zahtjeve prenijeti ministru, nakon čega su demonstranti napustili objekt.

Grčka se, uprkos završenom programu pomoći Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (IMF) i dalje nalazi pod strogom kontrolom.

Često dolazi do protesta zbog mjera štednje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.