Zatvorena najveća fabrika Nutele
Ilustracija

Zatvorena najveća fabrika Nutele

Proizvodnja u najvećoj svjetskog fabrici Nutele u Normandiji, koja proizvodi četvrtinu od ukupne globalne ponude poznatog namaza od lješnika, privremeno je obustavljena zbog "lošeg kvaliteta".

Italijanski proizvođač konditorskih proizvoda Ferero, matična kompanija Nutele, odlučila je da obustavi proizvodnju u svojoj fabrici u sjevernoj Francuskoj "iz predostrožnosti", prenosi portal "Lokal Frans".

Saopšteno je i da nema potrebe da potrošači bacaju teglice nutele ili druge Fererove proizvode koje su već kupili.

"Za sada, možemo reći da nijedan proizvod na tržištu nije pogođen ovom situacijom i da se snabdijevanje naših kupaca nesmetano nastavlja", objavila je francuska podružnica Ferera.

Privremeno zatvaranje omogućiće sprovođenje istrage, čiji će rezultati biti poznati do kraja nedjelje.

Zatvorena fabrika dnevno proizvede 600.000 teglica nutele, što je četvrtina svjetske proizvodnje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.