Ljuljđuraj: Tuzima potrebna efikasnija lokalna uprava
Marinko Ljuljđuraj

Ljuljđuraj: Tuzima potrebna efikasnija lokalna uprava

Samo ona lokalna uprava koja svoj rad zasniva na efikasnom pružanju usluga i transparentnosti u istom, može se nazvati odgovornom. Nažalost, građani Tuzi se ne mogu pohvaliti takvom lokalnom upravom, saopštio je Marinko Ljuljđuraj, predsjednik Omladine Socijaldemokrata(OSD) Tuzi.

Socijaldemokrate smatraju neophodnim da rad lokalne uprave bude javan i svima dostupan.

"Čvrsto vjerujemo da građani, i niko drugi, trebaju da budu nosioci ideja i inicijativa koje su važne za našu opštinu. U tom smislu, zahtijevaćemo da lokalni funkcioneri rade transparentno, stalno sarađujući sa građanima.

Zahtijevaćemo i da u svim radnim tijelima koja odlučuju o pitanjima koja se tiču opštine Tuzi bude uključeno što više istaknutih građana koji će, svojim prijedlozima, doprinositi donošenju što boljih rješenja za našu opštinu. Kao konstituent buduće vlasti u Tuzima, bićemo garant uvažavanja njihovih prijedloga. Samo na taj način, aktivnom participacijom građana u procesu donošenja odluka, možemo povećati njihovo povjerenje u lokalnu samoupravu", kazao je Ljuljđuraj.

U cilju poboljšanja efikasnosti gradske uprave u pružanju usluga, zalagaće se za otvaranje Sistema 48.

Ovaj sistem prema riječima Ljuljđuraja, podrazumijeva postojanje jednog šaltera gdje će svi sugrađani moći da prijave svoje probleme i u roku od 48 sati dobiju odgovor da li će i kada ti problemi biti riješeni, kao i ko je zadužen za njihovo rješavanje.

"Da zaključim, možda jesmo najmlađa opština u Crnoj Gori, možda tek udaramo temelje svemu onome što ćemo u opštini Tuzi ostaviti našim potomcima, ali postojanje efikasne lokalne uprave za nas u Socijaldemokratama predstavlja imperativ i realno ostvariv cilj. Stoga će ovo pitanje, za buduću lokalnu vlast koju ćemo činiti, biti jedno od najbitnijih", naveo je predsjednik OSD Tuzi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.