Rasprava o aferi „Koverta“, Rakočević: Na meti Đukanović koji je glavni grešnik mrzitelja Crne Gore
Foto: Anadolija

Vanredna sjednica u Skupštini

Rasprava o aferi „Koverta“, Rakočević: Na meti Đukanović koji je glavni grešnik mrzitelja Crne Gore

U Skupštini Crne Gore počela je vanredna sjednica o prijedlogu zaključaka povodom afere „Koverta“.

Afera „Koverta“, na osnovu koje je crnogorsko tužilaštvo pokrenulo nekoliko postupaka, odnosi se na bivšeg gradonačelnika Podgorice i aktuelnog sekretara Predsjedništva Slavoljuba Stijepovića, koji je, kako je objavljeno na snimcima, preuzeo koverat od biznismena Duška Kneževića, u kome se navodno nalazilo 100.000 dolara, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine. 

Od strane crnogorskog tužilaštva Stijepović je osumnjičen za pranje novca. 

2019022123505968141892268Web

Prvu vanrednu sjednicu u ovoj godini zakazao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović na osnovu inicijative Socijaldemokratske partije (SDP), a koju je potpisalo 28 opozicionih poslanika. 

Na početku sjednice, iz Demokratske partije socijalista (DPS) kazali su da ne izbjegavaju niti jednu raspravu, uprkos tome što je predložena tema „tendenciozna i usmjerena na dnevno-politički profit“. 

2019022123505968141892272Web

Krivokapić, foto:AA

Ranko Krivokapić, lider SDP-a, poručio je na početku sjednice da je „bolje ukinuti parlament, nego mu zabraniti da priča“.

„Ne može biti selektivne pravde, jer je to najveća vrsta nepravde. Svako ko ima vlast, želi da je zloupotrijebi, ako ga ne spriječite. To kaže Monteskje, a to posebno važi u Crnoj Gori. Prije tri vijeka napisano, a mi to živimo u Crnoj Gori. Jer, Crna Gora ne može ostati mimo svijeta, a posebno ne mimo EU“, istakao je Krivokapić. 

2019022123505968141892269Web

Popović, foto:AA

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović je kazao da oni nisu podržali dnevni red jer ne vide smisao sjednice. 

"To nije naša nadlažnost, sve je u rukama pravosuđa i mislim da je bilo važnije zakazivanje vanredne sjednice oko poskupljenja struje", kazao je Popović. 

2019022123505968141892277Web

Rakočević, foto:AA

Predstavnik kluba DPS-a Nikola Rakočević je kazao da je „ovde cilj da se destabilizuje Crna Gora“. 

"Naša politički nesposobna opozicija ne zna drugi način i metod da smijeni vladajuću koaliciju. Vjerujem da kad prođe i ova oluja, vjerujem da niko iz opozicije neće imati snage da kaže izvini. Ovdje je na meti čovjek koji je glavni grešnik mrzitelja Crne Gore, Milo Đukanović. Čovjek koji je obnovio crnogorsku nezavisnost, uveo državu u NATO i vodi državu na putu ka EU. Moram vas razočarati i reći vam da od prvog do poslednjeg člana naše partije, svi smo prva i poslednja linija odbrane. Bojim se da će vam sve pasti u vodu", kazao je Rakočević. 

2019022123505968141892273Web

Stanković, foto: AA

Današnjoj sjednici prisustvuje vrhovni državni tužilac Ivica Stanković. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.