Brži od zvuka: Putnički avion dostigao nevjerovatnih 1.289 km/h!
Ilustracija

Stigao na odredište 48 minuta ranije

Brži od zvuka: Putnički avion dostigao nevjerovatnih 1.289 km/h!

Let „Virdžin Atlantika“ iz Los Anđelesa za London dostigao je nevjerovatnih 1.289 kilometara na čas, uz „malu“ pomoć majke prirode.

„Boing 787-9“ letio je iznad Pensilvanije kada je uletio u vazdušnu struju, koja ga je na visini od 11 kilometara ubrzala do nevjerovatnih 1.289 kilometara na čas.

Sve to ne bi bilo toliko čudno da uobičajena krstareća brzina pomenutog aviona nije oko 900 kilometara na čas.

Zahvaljujući prirodnom „turbo modu“, let je u London stigao 48 minuta ranije,prenosi RTS.

Čitav događaj izazvao je veliku pažnju.

„Nikada nisam vidio ništa slično u čitavoj svojoj pilotskoj karijeri“, napisao je Piter Džejms, kapetan putničkog aviona već 25 godina.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.