Hasan Dudić podiže spomenik Šabanu Šauliću u Šapcu i novi most nosiće njegovo ime
Šaban Šaulić

Hasan Dudić podiže spomenik Šabanu Šauliću u Šapcu i novi most nosiće njegovo ime

Pjevač i kompozitor Hasan Dudić podnijeće zahtjev lokalnim vlastima za podizanje spomenika Šabanu Šauliću u centru Šapca. On predvodi NVO "Centar za ljudska prava i nacionalne manjine", preko koje će biti obezbijeđena sredstva, a od lokalne uprave potrebna mu je samo dozvola.

"Preko NVO tražiću od uprave grada da mi daju dozvolu da Šabanu podignemo spomenik.Nadam se da ćemo dobiti saglasnost da obilježje bude negdje u centralnim gradskim ulicama, jer Šaban je to svakako zaslužio", kaže folker, prenose Novosti.

Hasan Dudić i Šaban Šaulić su braća od tetke, a njihove majke bile su rođene sestre Ildiza i Šefika Demirović iz Bijeljine.

Ta porodica poznata je po raskošnom muzičkom talentu. Odrasli su zajedno u šabačkoj mahali i sve do Šabanove tragične smrti bili su u stalnom kontaktu.

Inače, u Šapcu se, prema pisanju Novosti, naveliko priča da će biti pokrenuta inicijativa da novi most na Savi ponese Šabanovo ime.

Ali, ne radi se o jednom od dva postojeća, već o mostu koji tek treba da se gradi u sklopu auto-puta od Novog Sada, preko Rume i Šapca, do Loznice i Republike Srpske. To je logično ako se sjetimo da se u istraživanju prepoznatljivosti Šapca, ispostavilo da je prva asocijacija o gradu na Savi upravo - Šaban Šaulić.

Odmah za njim bili su Hasan Dudić i malogospojinski vašar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.