U nekim trgovinama već uvedena neradna nedelja
ilustracija

U nekim trgovinama već uvedena neradna nedelja

Neke trgovine su već samoinicijativno uvele neradnu nedelju, saopšteno je Cdmu iz Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo ekonomije je, kako su pojasnili CdM-u, dostavilo Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini Vladi Crne Gore na razmatranje i utvrđivanje i nakon dobijanja određenih sugestija pravno-tehničke prirode na sjednici vladine komisije, kao i sugestija određenog broja privrednika, Predlog zakona je korigovan i ponovo stavljen u proceduru.

“Takođe, napominjemo da je uvođenje neradne nedjelje podržala i Privredna komora Crne Gore, odnosno poslodavci kroz Odbor za trgovinu, čiji članovi su, između ostalih, predstavnici najvećih trgovinskih lanaca u Crnoj Gori”, naglasili su u Ministarstvu ekonomije.

Prema njihovim riječima da je ovakvo zakonsko rješenje dobro i da je naišlo na prihvatanje pokazuje i primjer Velike Plane koja je samoinicijativno uvela neradnu nedjelju, što su pozitivno ocijenili kako zaposleni tako i građani, i na taj način pokazala društvenu odgovornost.

Ranije je iz Ministarstva ekonomije saopšteno da će uvođenjem neradne nedjelje poslodavci moći da povećaju produktivnost rada, kao i da smanje troškove održavanja i redovne troškove usluga. Ocijenili su da ovakvo zakonsko rješenje ne može uticati na smanjenje broja radnika, već da će se poslovi moći ravnomjerno raspoređivati na radne dane, a zaposleni u trgovini imaće neradnu nedjelju kao što imaju zaposleni u ostalim djelatnostima.

Prema njihovim riječima uvođenje neradne nedjelje neće uticati na snabdjevenost potrošača, već isključivo na promjenu dosadašnjih navika tako što će nabavku obavljati ostalim danima, piše Cdm.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.