Albanija: Poslanici opozicije vratili mandate, 2.000 policajaca će obezbjeđivati protest

Albanija: Poslanici opozicije vratili mandate, 2.000 policajaca će obezbjeđivati protest

Policija je stoga pozvala organizatore demonstracija da se distanciraju od nasilnog scenarija.

Kako je prenijela agencija MIA, u saopštenju policije se navodi da na osnovu prikupljenih informacija relevantnih službi, postoje podaci da su pripremljene nasilne i kriminalne aktivnosti tokom protesta.

Kako bi se to spriječilo, navodi se u saopštenju, policija je pozvala organizatore da se otvoreno distanciraju od nasilja i istovremeno je pozvala sve učesnike protesta da poštuju zakon. 

Policija je dodala da je u potpunosti posvećena garantovanju javnog reda i mira, kao i nepovrjedivosti institucija tokom protesta. 

Za bezbjednost skupa biće angažovano oko 2.000 pripadnika policije i drugih službi bezbjednosti.

Miting u centru Tirane održaće se svega dan pošto su poslanici opozicije, predvođene demokratama Ljujzima Baše, vratili mandate i samim tim počeli bojkot parlamenta.

Opozicija ima 44 od ukupno 140 poslaničkih mjesta u parlamentu, pa samim tim ne predstavlja ozbiljnu prijetnju vladi Edija Rame, koju podržava 78 poslanika.

Poslanici opozicije su u nekoliko navrata napuštali parlament, ali se i vraćali u poslaničke klupe posle ubjeđivanja zapadnih diplomata.

Tanjug/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.