Bangladeš: U požaru stradalo 70 ljudi, 50 povrijeđenih (VIDEO)
Foto:Tanjug/AP

Broj žrtava bi mogao rasti

Bangladeš: U požaru stradalo 70 ljudi, 50 povrijeđenih (VIDEO)

Najmanje 70 osoba je poginulo, a 50 povrijeđeno u požaru koji je izbio u stambenom naselju u Daki, glavnom gradu Bangladeša, saopštili su danas zvaničnici.

Vatrogasci su posle devet sati borbe uspeli da stave požar pod kontrolu.

Dz57J0OX0AAOOUP

Foto:Twiter@CNN

Požar je izbio kasno sinoć u naselju Čavkbazar, u starom dijelu Dake, gdje su u prizemlju većine zgrada prodavnice, restorani i magacini. Strahuje se da će broj žrtava rasti.

 

Agencije prenose da je požar izbio u jednoj četvorospratnici i da se brzo proširio na druge zgrade.

"Do sada su pronađena tijela 70 osoba. Broj žrtava bi mogao biti i veći, potraga se nastavlja", rekao je Rojtersu šef vatrogasne službe i civilne odbrane Džulfikar Rahman, prenio je Tanjug.

 

On je dodao da uzrok izbijanja požara nije poznat i da je istraga u toku. U gašenju požara bilo je angažovano oko 200 vatrogasaca. AP izvještava da je 50 osoba povrijeđeno i da su oni zadobili opekotine visokog stepena. 

Navodi se da su na nekim spratovima skladištene hemikalije i plastika. 

Podsjeća se i da je u požaru 2012. godine u jednoj fabrici u Bangladešu, u predgrađu Dake, poginulo najmanje 112 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.