Priveden Trajko Veljanovski
Trajko Veljanovski

Priveden Trajko Veljanovski

Bivši predsjednik makedonskog parlamenta Trajko Veljanovski priveden je zbog sumnje da je jedan od organizatora nasilnih događaja u Sobranju 2017. godine

Uz Veljanovskog, u skopski krivični sud su u sklopu iste istrage privedeni i bivši ministri u vladi Nikole Gruevskog i tadašnji funkcioneri stranke VMRO-DPMNE Spiro Ristovski i Mile Janakievski, prenijeli su lokalni mediji.

Makedonsko tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je pokrenulo istragu i zatražilo pritvor za pet osoba, osumnjičeniih za organizaciju nasilja u parlamentu nad političkim protivnicima, 27. aprila 2017. godine, ali nije navelo imena. 

Prema nezvaničnim informacijama, uz Veljanovskog, Ristovskog i Janakievskog, pritvor se traži i za dva bjegunca – bivšeg premijera Nikolu Gruevskog i bivšeg funkcionera Uprave za bezbjednost i kontraobavještajne poslove Nikolu Boškovskog. 

Veljanovski, dugogodišnji visoki funkcioner VMRO-DPMNE, poslanik je i u sadašnjem sazivu parlamenta i ima poslanički imunitet koji bi prije eventualnog određivanja pritvora poslanici trebalo da mu ukinu.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.