Lagerfelda će najvjerovatnije naslijediti mačka ali ko će naslijediti samu mačku?

Kreator ostavio bogatstvo vrijedno 200 miliona dolara

Lagerfelda će najvjerovatnije naslijediti mačka ali ko će naslijediti samu mačku?

Njemački kreator i kreativni direktor modne kuće Šanel (Chanel) Karl Lagerfeld, koji je preminuo juče u 86. godini života, ostavio je iza sebe bogatstvo vrijedno 200 miliona dolara.

 Kako prenose svjetski mediji, Lagerfeld je preminuo od raka pankreasa, od koga je kreativni direktor bolovao već neko vrijeme. Dejli mejl prenosi da Karl nikada nije govorio o svojoj bolesti, kao i da se s njom borio "lavovski i u tišini". Bavio se sportom, hranio zdravo, a vijest o tome da boluje od ovog raka za njega je bila veliki šok, otkrio je izvor blizak Lagerfeldu. 

Kako nije imao porodicu ni bliske rođake kojima bi ostavio svoje nasledstvo, mediji spekulišu da će slavnog dizajnera najvjerovatnije naslijediti njegova mačka.

Sam Lagerfeld u svojim izjavama tokom proteklih par godina pominjao je da najviše na svijetu voli mačku Čupet. Dizajner je jednom prilikom izjavio da bi čak oženio svoju ljubimicu ukoliko bi to bilo moguće. 

"Još nije moguć brak između životinja i ljudi. Nisam vjerovao da ću se ovoliko zaljubiti u svoju mačku", izjavio je Lagerfeld 2013. godine za CNN.

1bVtTMQzztUjXd8qaRps86g 

Ipak, kada su ga iz magazina Numero prošle godine upitali da li će svojoj mački ostaviti bogatstvo, on je rekao: "Između ostalog, da. Ne brinite, ima dovoljno za sve." 

Naravno, postavlja se pitanje da li je tako nešto uopšte moguće. Prema francuskom listu "Figaro" u njemačkom zakonodavstvu to bi bilo izvodljivo preko različitih udruženja i fondacija. 

Drugo, mnogi se pitaju ko će naslijediti samu mačku. Mada, to i nije toliki problem, jer ona ima svog tjelohranitelja, ličnog čuvara i dvije služavke.

100079480imagea421550595193846

"Nikad nije sama kad me nema. Čak i kad spava, neko je uvijek u blizini. Ona je kao šik dama sa ličnom sluškinjom", govorio je Lagerfeld o svojoj mezimici. Mačka Čupet čak ima i svoj profil na Instagramu, na kome je prati više od 180.000 ljudi.

Francuski model Baptist Điabikoni bio je prvobitni vlasnik mačke. Lagerfeld je preuzeo Čupet na dvonedeljno čuvanje 2011. godine, nakon čega nije želio da je vrati. Pored mačke, kao potencijalni naslednici Karlove imovine u medijima se pominju Bred Kroening, Karlov omiljeni model, i Bredov sin Hadson, inače Lagerfeldovo kumče. Lagerfeld umro je juče u 86. godini, nakon višenedeljnog lošeg zdravstvenog stanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.