Aerodrom Lađevci kod Kraljeva spreman za putnički saobraćaj
Foto: Shutterstock

Treći aerodrom u Srbji

Aerodrom Lađevci kod Kraljeva spreman za putnički saobraćaj

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je kazala da je plan da u junu na aerodromu Lađevci kod Kraljeva budu avioni tipa boing 737 koji će učestvovati u saobraćaju.

Ministarka je u Lučanima podsjetila da je Vlada Srbije donijela prošle sedmice odluku da aerodrom postaje mješoviti aerodrom, odnosno civilno-vojni i dodala da očekuje da vlada u petak potpiše ugovor sa operaterom za civilni dio aerodroma, što je preduzeće "Aerodromi Srbije". 

"Tog trenutka, aerodrom Lađevci kod Kraljeva postaju mješoviti, međunarodni aerodrom. Vlada Srbije će uložiti oko 8,6 miliona eura u proširenje piste, opremu koja je potrebna, prije svega, za bezbjednost", kazala je Mihajlovićeva. 

Ističe da je najteži dio posla završen, te da sada preostaje da se novcem koji je obezbijeđen najefikasnije završi taj posao i da pored Beograda i Niša, Srbija dobije i međunarodni aerodrom u Kraljevu. 

Upitana za prugu Beograd - Bar, Mihajlovićeva je kazala da je prošle godine kompletno rekonstruisan dio od 77 kilometara, a da će se za dio do granice sa Crnom Gorom uraditi projektno-tehnička dokumentacija. 

"Kada to budemo završili, tek sledeće godine možemo početi sa radovima na nastavku rekonstrukcije barske pruge", kazala je Mihajlovićeva.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.