Prioritet nastavak ulaganja u modernizaciju i opremanje Vojske Crne Gore
Bošković sa državnim ministrom za odbranu UAE

Bošković sa državnim ministrom za odbranu UAE

Prioritet nastavak ulaganja u modernizaciju i opremanje Vojske Crne Gore

Ministar odbrane, Predrag Bošković razgovarao je jutros u Abu Dabiju sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mohamedom Bin Ahmedom Al Bovardijem.

Bošković je naglasio da Crna Gora teži unapređenju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa savezničkim zemljama, tako i sa partnerima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je apostrofirao da je jedan od prioriteta Ministarstva odbrane nastavak ulaganja u modernizaciju i opremanje Vojske Crne Gore u skladu sa najvišim standardima i aktuelnim bezbjednosnim izazovima.

5225578523650454703962418476514341187747840n

Imajući u vidu bogato iskustvo Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti opremanja oružanih snaga, Bošković je ukazao da je bilateralnu saradnju dvije zemlje moguće unaprijediti i u okviru saradnje dva resorna ministarstva u domenu modernizacije i opremanja.

"Ministar za odbranu UAE je istakao aktivan doprinos naše zemlje unapređenju globalne stabilnosti. Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog Istoka", navodi se u saopštenju.

Bošković boravi u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, povodom 14. Međunarodne vojne izložbe i konferencije IDEX, koja se tradicionalno organizuje u Abu Dabiju.

On se juče tokom obilaska izložbe susreo sa brojnim predstavnicima prestižnih svjetskih kompanija iz oblasti vojne industrije koje su izložile najnovija tehnička dostignuća u domenu izrade vojne opreme i naoružanja. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.