Region postao vidljiv u Evropskoj uniji
Marković i Plugčieva-Aleksandrova

Marković sa ambasadorkom Plugčievom-Aleksandrovom

Region postao vidljiv u Evropskoj uniji

Bugarska je spremna da pomogne Crnoj Gori da ubrza napredak na putu evropskih integracija kako bi ostvarila svoje ambicije i postala naredna punopravna članica, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i novoimenovane ambasadorke Republike Bugarske Meglene Ivanove Plugčieve-Aleksandrove.

Dosadašnji rezultati Crne Gore na putu ka EU su ocijenjeni pozitivnim, a  Marković je istakao da ćemo nastaviti predano da radimo na ispunjavanju naše agende bez obzira na predstojeće evropske izbore i ostale izazove sa kojima se Unija suočava.

„Bugarska je za vrijeme predsjedavanja EU uradila mnogo za Crnu Goru i cio Zapadni Balkan. Region je postao vidljiv u Evropskoj uniji“, kazao je predsjednik Marković.

On je istakao da odlične bilateralne odnose treba oplemeniti jačom ekonomskom saradnjom i u tom kontekstu istakao zainteresovanost Crne Gore za unapređenje odnosa u oblasti infrastrukture, energetike, turizma.

Zajednički je konstatovana potreba uspostavljanja avio linija između Crne Gore i Bugarske.  Marković je u tom kontekstu pomenuo i značaj valorizacije aerodroma na čemu Vlada predano radi.

Ambasadorka Bugarske je istakla podršku njene zemlje projektu uspostavljanja Instituta za održive tehnologije, po modelu CERN-a. Ocijenjeno je da bi taj Institut bio od velikog značaja za cio region Jugoistočne Evrope.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.