Mladić zatražio da mu se omogući da posjeti grobove ćerke, majke i bratanca prije nego bude kasno
Ratko Mladić

Mladić zatražio da mu se omogući da posjeti grobove ćerke, majke i bratanca prije nego bude kasno

Na statusnoj konferenciji pred Rezidualnim mehanizmom UN za ratne zločine u Hagu u ponedeljak je razmatrano pitanje zdravstvenog stanja Ratka Mladića.

Naime, pred tim mehanizmom raspravljalo se o medicinskoj njezi koja se pruža nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske kao i o tome i da li će mu biti dozvoljeno da posjeti grobove svojih najbližih, prenijela je RTRS.

Kako se navodi u izvještaju televizije RS, Mladić je na statusnoj konferenciji upozorio Vijeće da za njega sat otkucava i požalio se da ne razumije medicinske nalaze koje mu daju neprevedene, a još više ga zbunjuju, kako je naveo, dijagnoze u kojima piše da mu je stanje stabilno, ali i da mu je čak i izlazak na vazduh rizičan. 

"Kažu da ne mogu na vazduh, i ja se slažem, ali kako onda kažu da sam dobro. Mene to zbunjuje", rekao je Mladić. On je zatražio da mu se omogući da posjeti grobove ćerke, majke i bratanca prije nego što, kako je rekao, bude kasno. 

"To je sat koji otkucava. Hoću da ih žalim kako dolikuje", rekao je Mladić. Konferencija je nakon toga zatvorena za javnost. 

Ako sve bude po planu, žalbe bi trebalo da budu iznesene na jesen, a drugostepena odluka iduće godine. 

Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.