Bijelo Polje: Mehanizacije nema, lopatama čiste sniježne namete (VIDEO)
Put Kovren - Gorice čiste lopatama

Zaboravljeni kraj

Bijelo Polje: Mehanizacije nema, lopatama čiste sniježne namete (VIDEO)

Dok veći dio Crne Gore uživa u sunčanim danima ovih dana, mještani bjelopoljskog sela Gorice danas su snijeg sa lokalnog puta čistili lopatama.

Na većem dijelu puta Kovren - Gorice visina sniježnog pokrivača iznosi 40 cm a ponegdje usljed snježnih nameta i do jednog metra. Tim putem se oko desetak dana nije moglo ni pješke, tvrde mještani.

"Prošlog ponedeljka smo kontaktirali nadležne koji su nam kazali da će mehanizacija nakon što završi čišćenje puta u selu Stožer biti usmjerena ka našem selu. Međutim, niko nije dolazio, a već sjutra jedan od mještana treba kod ljekara a jedna porodica mora kamionom dopremiti sijeno za stoku. To je nemoguće sa ovolikim snijegom, pa su onda danas, oni nešto mlađi, uzeli lopate i čistili najkritičnije dionice", rekao je za Kodex mještanin Ratomir Vuković.

Jasno je, dodaje, da na podršku nadležnih ne mogu računati.

"Trenutno u ovom kraju živi oko 50 mještana i svi zavisimo od tog puta. Zaista smo razočarani odnosom nadležnih jer svaki put moramo da molimo da se taj put očisti kako bismo mogli posjetiti ljekara ili poći u nabavku namirnica kao da nismo državljani ove zemlje", dodaje on.

Kaže i da su tokom prethodnih mjeseci imali razumijevanja kada je i u gradskom području bilo snijega i kada su gradske ulice i putevi do mjesnih centara bili prioriteti:

"Sada, i pored slobodne mehanizacije ne nalaze za shodno da olakšavaju nama, malobrojnima koji su tu ostali, život na selu".

Naglašava da se tog kraja sjete samo kad prerađivačima treba dati koncesije na sječu šume.

"Ovaj kraj je jedan od najbogatijih kad je u pitanju šumska građa, tako da im tada nije teško da nas posjete kada treba iz ovog kraja odnijeti na hiljade kubika šume.", kaže Vuković i poručuje da će zbog nemarnog odnosa prema tom kraju blokirati puteve kada sezona sječe otpočne te da će u pomoć i resorno ministarstvo.

Komentar na ove tvrdnje mještana i pored više pokušaja danas kod nadležnih lokalnih organa nismo uspjeli dobiti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.